ضرورت تعیینتکلیف دکلهای مخابراتی، اجرای مسیرهای دوچرخه و ساخت زیرگذر
در نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان مطرح شد:
ضرورت تعیینتکلیف دکلهای مخابراتی، اجرای مسیرهای دوچرخه و ساخت زیرگذر
در نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان، بر مواردی ازجمله ضرورت تعیینتکلیف دکلهای مخابراتی، اجرای مسیرهای دوچرخه، ساخت زیرگذر و رسیدگی به کارگاههای ضایعاتی در سطح شهر تأکید شد.
به گزارش کرمانآنلاین، نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان، هشتم آذرماه، با حضور تمام اعضای شورا و معاون شهرسازی و معماری شهردار کرمان برگزار شد.
رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورا در این نشست، با اشاره به نامۀ ارسالی شهرداری درخصوص ارائه لیست 36 مکان اجارهای واقع در پارکها و فضاهای سبز سطح شهر که در اجارۀ افراد است، بیان کرد: با توجه به تعطیلیهای اعلامشده ازسوی ستاد کرونا در نیمۀ نخست سال و فعالیت اندک این اماکن در نیمۀ دوم سال بهدلیل سردی هوا، شهرداری تقاضای بخشودگی مالالاجاره سال 1400 را برای حمایت از این افراد مطرح کرده است.
حسین چناریان افزود: کمیسیون مصوب کرد به میزانی که این مکانها در سالجاری براساس مصوبۀ ستاد کرونا تعطیل بودهاند، از مدت اجارهبها کسر شده و مابقی مطابق مقررات اخذ شود.
وی همچنین به نامهای ازسوی شهرداری به استناد نامۀ شورا درخصوص درخواست فرماندهی انتظامی استان کرمان مبنی بر نیاز به 6000 قالب جدول بتنی از تولیدات سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری جهت بازسازی اطراف ستاد و مجموعۀ انتظامی اشاره کرد و گفت: این درخواست در کمیسیون مطرح شد و به جز دو نفر، سایر اعضا با آن موافقت کردند.
سپس، امینیزاده در این رابطه گفت: با ارائه رایگان این میزان جدول مخالفم، اما این کار میتواند در قالب یک تفاهمنامۀ خدمات متقابل بین شهرداری و نیروی انتظامی انجام شود.
مویدی نیز بهعنوان موافق صحبت کرد و یادآور شد: شهرداری با نیروی انتظامی همواره تعامل داشته و باید تداوم یابد.
علیرضا نادری، رییس شورا نیز در این رابطه بیان کرد: از آنجاکه نیروی انتظامی به شهر و شهروندان خدمت میکند و در تعامل با شهرداری است، با اختصاص میزان جدول درخواستی موافقم؛ چراکه اگر نیروی انتظامی تقویت شود، نتیجۀ مثبت آن به شهر برمیگردد.
درنهایت با درخواست نیروی انتظامی موافقت شد.
رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورا، به نامۀ دیگری از شهرداری اشاره کرد و گفت: با توجه به همکاری شهرداری با دانشگاه «شهید باهنر» درخصوص تدوین برنامۀ راهبردی پنج سالۀ شهرداری کرمان و با توجه به لزوم تدوین برنامه بودجۀ سال آیندۀ شهرداری، تقاضا شده نمایندگانی از شورا برای حضور در کمیسیون تلفیق معرفی شوند که بنده و آقای امینیزاده انتخاب شدیم.
چناریان، همچنین به درخواست یکی از شهروندان درخصوص طلبی که از شهرداری داشته، اشاره کرد و یادآور شد: این شخص در سال 1395 مبلغی را بابت صدور پروانه ساختمانی به حساب شهرداری واریز کرده بوده که 200 میلیون تومان آن اضافه پرداخت شده است.
وی ادامه داد: تقاضای شهروند این است که این مبلغ با صدور پروانه برای ملک دیگری به نرخ سال 95 تهاتر شود که این موضوع در شورای قبل تصویب شده، اما هیئت تطبیق به آن ایراد گرفته است.
رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورا خاطرنشان کرد: در کمیسیون مصوب شد از آنجاکه این مبلغِ اضافه در سال 1395 پرداخت شده و درخصوص صدور پروانه ساختمانی بوده است، متناسب با نرخ صدور پروانه در سال 95 نسبت به صدور پروانه در همان منطقه اقدام شود.
سپس، اعضای شورا، نظرات موافق و مخالف خود را در رابطه با این موضوع مطرح کردند و درنهایت مقرر شد موضوع در کمیسیونهای حقوقی و بودجه بهصورت دقیقتر بررسی و تصمیمگیری شود.
در ادامۀ این نشست، فتحالله مویدی، رییس کمیسیون خدماتشهری، بهداشت و محیط زیست شورا بیان کرد: نامهای درخصوص اعتراض ساکنان شهرک «خواجو» نسبت به نصب دکل مخابراتی در این محدوده واصل شده و درخواست داشتند با توجه به نزدیک بودن زمان پایان قرارداد، قرارداد مربوط تمدید نشود و این دکل را به جای دیگری که مجوز داده شود، منتقل کنند.
رییس شورا نیز در این مورد تأکید کرد: اگر ضرر دکلهای مخابراتی توسط افراد متخصص به اثبات برسد، باید برای همۀ دکلها فکر اساسی شود و در جایی که مسکونی نباشد، نصب شوند.
نادری افزود: اگر ضرر دکلهای مخابراتی برای محیط زیست و سلامت انسان ثابت نشود، با توجه به اینکه این دکلها وظیفۀ خدمترسانی به شهروندان در زمینههای مخابراتی را بر عهده دارند، تغییر مکان آنها ممکن است خدمترسانی را دچار مشکل کند.
سیدمحمدصادق تقوی، منشی شورا نیز در این رابطه بیان کرد: قرار شد جلسهای با حضور معاون خدماتشهری شهردار، مدیران شرکتهای مخابراتی، ادارهکل محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی تشکیل و براساس نظر و تصمیم آنها اقدام شود.
سپس، عشرت کردستانی، رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری شورا با با اشاره به درخواست ورزشکاران رشتۀ «بوچیا» که دارای معلولیت شدید هستند برای خرید تعدادی ویلچر گفت: کمیسیون با خرید شش دستگاه ویلچر موافقت کرده است.
در نشست عمومی نیز مقرر شد تعدادی ویلچر تا سقف 30 میلیون تومان برای ورزشکاران رشتۀ «بوچیا» خریداری شود.
در ادامه، رییس کمیسیون عمران، شهرسازی و میراثفرهنگی شورا، با اشاره به بررسی 19 نامه در این کمیسیون، خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مورد توجه شورا، اصلاح نقاط حادثهخیز شهر بوده، جلسههایی هم در این خصوص داشتیم و اخیراً نیز این موضوع در شورای ترافیک شهرستان و استان مطرح شده است.
منصور ایرانمنش ادامه داد: براساس مکاتبهای که با شهرداری و شورا شده، 20 نقطۀ حادثهخیز مشخص و اعلام شد که بخشی از مسئولیت اصلاح این نقاط بر عهدۀ شهرداری گذاشته شده است.
وی افزود: این نامه در کمیسیون مطرح و مقرر شد شهرداری جهت اصلاح نقاط حادثهخیز مطابق با مسئولیت خود اقدام کند و نتیجه به شورا گزارش شود.
رییس کمیسیون عمران، شهرسازی و میراثفرهنگی شورا خاطرنشان کرد: متعاقب جلسۀ دو هفته پیش شورا درخصوص کانالگذاری لولههای فاضلاب شهری، برنامۀ زمانبندی به شورا ارسال و مقرر شد با توجه به قرار داشتن در نیمۀ دوم سال و لزوم تعطیلی صدور مجوز حفاری در روزهای پایان سال، شهرداری باید سریعتر اقدام کند.
ایرانمنش تصریح کرد: مشکل فاضلاب شهری و چاههای جذبی در شهرک «شکوه» و «بعثت» هنوز سامان نیافته و نیاز به اقدام فوری ارگانهای ذیربط دارد و شهرداری نیز باید مسئولیت خود در این رابطه را سریعتر انجام دهد.
وی با اشاره به نامۀ شهرداری راور به شورای اسلامی شهر کرمان مبنی بر اینکه چندین سال قبل میزان 1000 تن قیر را به دلیلِ نداشتن مخازن کافی جهت نگهداری به شهرداری کرمان سپرده بودند، تصریح کرد: ظاهراً اختلافهایی در این مورد بهوجود آمده و مدعی هستند که شهرداری کرمان بخشی از این قیر را استفاده کرده است.
رییس کمیسیون عمران، شهرسازی و میراثفرهنگی شورا افزود: قرار شد سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری، گزارش مکتوبی در رابطه با موضوع مطرحشده توسط شهرداری راور ارائه دهد تا حقی ضایع نشود.
ایرانمنش در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه شهرداری در دورۀ قبل اقدامات خوبی جهت مناسبسازی فضاهای شهری برای حضور و تردد افراد دارای معلولیت انجام داده و در همۀ بوستانهای جدیدی که ساخته شده، این موارد لحاظ شده است، افزود: درخصوص موارد مربوط به ایمنی عابر پیاده نیز یکی از کارهایی که لازم است انجام شود، خطکشی معابر است که هزینۀ زیادی هم دارد.
وی خاطرنشان کرد: پلهای عابر پیاده باید درست جانمایی شوند، برخی از این پلها در نقطۀ مناسبی قرار نگرفتهاند؛ به همین دلیل، عملاً استفاده نمیشوند و صرفاً جنبۀ تبلیغاتی دارند.
رییس کمیسیون عمران، شهرسازی و میراثفرهنگی شورا با تأکید بر ضرورت اجرای مسیرهای ویژۀ دوچرخه در سطح شهر، یادآور شد: در دورۀ گذشته مطالعات جامع و خوبی در زمینۀ طراحی و اجرای مسیرهای دوچرخه انجام شد که طرح آن آماده است و از شهرداری میخواهیم این موضوع را با جدیت دنبال کند.
سپس، نادری، رییس شورا با تأکید بر اینکه برای تردد عابران پیاده در بزرگراهها نیاز به زیرگذر داریم، افزود: تجربه نشان داده پل عابر پیاده چندان مورد استقبال قرار نمیگیرد، اما استفاده از زیرگذرها برای شهروندان راحتتر است؛ بنابراین، باید در این خصوص برنامهریزی و اقدام شود.
ایرانمنش نیز در این رابطه خاطرنشان کرد: در دورۀ قبل هم مسئله ساخت زیرگذر برای عبور عابران پیاده مطرح شد؛ از شهرداری میخواهیم حداقل یک زیرگذر را بهصورت پایلوت اجرا کنند.
در ادامۀ این نشست، رییس کمیسیون هوشمندسازی، شفافیت و بهرهوری شورا با اشاره به بررسی کمیسیون درخصوص سامانههای کنترل سرعت در سطح شهر و ضرورت نظارت پلیس راهور بر این دوربینها گفت: در جلسات قبل، موانع استفاده از این دوربینها بررسی و اعلام شد، اما هنوز جهت رفع این موانع اقدامی نشده است.
سیدمحمد موسوی ادامه داد: برخی از سامانههای کنترل سرعت دچار مشکل هستند و باید هرچه سریعتر با یک مدیریت جهادی نسبت به رفع ایرادات آنها توسط شهرداری و پلیس راهور اقدام شود.
وی تأکید کرد: علاوه بر اصلاح سیستمها، انجام کارهای فرهنگی و فرهنگسازی در این خصوص نیز باید بهطور جدی پیگیری شود؛ ضمن اینکه نظارت بر عملکرد دوربینها نیز ضرورت دارد؛ در غیر این صورت، سایر هزینهها نتیجه نخواهد داد.
رییس کمیسیون هوشمندسازی، شفافیت و بهرهوری شورا افزود: برای مثال، پلهای عابر پیاده نیز بهرغم هزینههای فراوانی که شده، چندان استفاده نمیشوند و لازم است این مسئله بازنگری شود.
موسوی بیان کرد: براساس تصمیم کمیسیون، مقرر شد شهرداری حداکثر ظرف دو هفته همۀ مواردی را که درخصوص دوربینهای کنترل سرعت در سطح شهر در حیطۀ وظایف این نهاد است، انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: دوربینهای کنترل سرعت در سطح شهر از سال 1397 نصب شده و با وجود گذشت چند سال، هنوز بهرهبرداری لازم صورت نگرفته؛ هم تجهیزات مستهلک میشوند و هم شهرداری در حوزۀ مسایل ترافیکی و انضباط اجتماعی نتوانسته بهرهبرداری مورد نظر را داشته باشد.
رییس کمیسیون هوشمندسازی، شفافیت و بهرهوری شورا تصریح کرد: این دوربینها بعد از نصب باید توسط پلیس بازبینی میشد و تنظیماتی جهت به حداقل رساندن میزان خطا در ثبت تصاویر و پلاکخوانی انجام میگرفت؛ همچنین تجهیزات نرمافزاری و سختافزاری لازم نصب میشد تا نتیجۀ موردنظر را داشته باشد که متأسفانه این اقدامات انجام نشده و ما در حال حاضر در کمیسیون پیگیر رفع این مشکلات هستیم.
موسوی، همچنین در رابطه با بررسی موضوع شفافسازی در کمیسیون یادآور شد: در جلسۀ اخیر کمیسیون، بررسی پروژههای سازمان سرمایهگذاری شهرداری در دستور کار قرار گرفت و سه پروژۀ «بهار رضوی»، «پارکینگ و مجتمع تجاری وکیل» و «پارکینگ بومرنگ» بررسی شد.
وی افزود: این پروژهها باید هرچه سریعتر توسط شورا و شهرداری تعیینتکلیف شود؛ وگرنه شهرداری با توجه به زمانبر شدن پروژهها، دچار زیان فراوانی خواهد شد.
رییس کمیسیون هوشمندسازی، شفافیت و بهرهوری شورا با بیان اینکه تعدادی از پروژههای سرمایهگذاری در شهر کرمان در سالهای گذشته آغاز شده و به هر دلیل برخی از آنها تکمیل نشده است، افزود: با توجه به نیاز شهرداری به جذب سرمایهگذاران، باید بهصورت تخصصی به این موضوع پرداخته شود.
در ادامه، رییس کمیسیون حقوقی شورا بیان کرد: از شهرداری خواسته بودیم املاک مسیری را که در اختیار کارکنان شهرداری قرار دارد، اعلام کند که 45 مورد اعلام شده است.
محمد امینیزاده یادآور شد: هدف این بود که آییننامهای جهت بهرهمندی همۀ نیروهای شهرداری از این املاک تهیه شود و شهرداری نیز آییننامهای را آماده کرده که در سایت بارگذاری شده تا نظرات نخبگان را هم در این زمینه دریافت کنیم.
وی تأکید کرد: جهت استفادۀ بهینه از املاک شهرداری که در اختیار برخی سازمانها و ارگانهای دولتی قرار دارد نیز باید تصمیمگیری و اقدام شود.
رییس کمیسیون حقوقی شورا خاطرنشان کرد: آن دسته از املاک مسیری شهرداری که مخروبه هستند نیز اگر قابل مرمت و استفادۀ مجدد باشند، میتوان پس از بازسازی، آنها را در اختیار کارکنان قرار داد و در غیر این صورت باید تخریب و تعیینتکلیف شوند.
سپس، کردستانی در این رابطه بیان کرد: با توجه به اینکه دچار کمبود فضا برای فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در سطح شهر هستیم، در صورت امکان میتوان بخشی از این املاک مسیری را در راستای فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی مورد استفاده قرار داد.
در ادامۀ این نشست، محمدامین شمسی، منشی شورا با اشاره به اینکه کارگاههای ضایعاتی در سطح شهر بهویژه در کمربندی، فضای شهر را آلوده کردهاند، تصریح کرد: این کارگاهها باید از شهرداری مجوز بگیرند، اما بیش از 70 درصد این کارگاهها بدون مجوز فعالیت میکنند و به مرکز تجمع کارتنخوابها و معتادان تبدیل شدهاند.
وی با بیان اینکه قرار بود اقداماتی در زمینۀ تأمین امنیت آرامستان «بهشت کریمان» با مشارکت نیروی انتظامی انجام شود، اما هنوز اقدامی صورت نگرفته، افزود: در مورد روشنایی آرامستان هم قرار بود کارهایی انجام شود که هنوز نشده و با توجه به اینکه با تاریک شدن هوا، امکان تردد در این مسیر وجود ندارد، لازم است سریعتر پیگیری شود.
سپس، محمدرضا کمساری، سخنگوی شورا بیان کرد: از شهرداری میخواهیم درخصوص آبیاری فضای سبز بلوار «جمهوریاسلامی» و تعیینتکلیف مبلغ مورد نیاز جهت لولهگذاری این محدوده هرچه زودتر اقدام شود تا از زمان فصل کاشت نگذرد.
وی تأکید کرد: لازم است درخصوص طلب شهرداری از سازمانها و ارگانهای دولتی نیز بهطور جدی پیگیری شود.
در پایان این نشست، مویدی تأکید کرد: از اعضای شورا تقاضا دارم نسبت به تصمیمگیری و اطلاعرسانی درخصوص نحوۀ اقدام شهروندان و اشخاص حقیقی و حقوقی جهت طلبی که به هر میزان و تحت هر عنوانی از شهرداری دارند، سریعتر اقدام شود.
وی ادامه داد: شهروندانی که طلبی از شهرداری دارند، باید در مدتزمان مشخص، مراجعه کرده و درخواست خود را کتباً اعلام کنند تا تعیینتکلیف شود و به شهروندان اطلاعرسانی شود که اگر آن مدت بگذرد، شهرداری خودش تصمیم میگیرد.
رییس کمیسیون خدماتشهری، بهداشت و محیط زیست شورا خاطرنشان کرد: در دورۀ قبل مصوب شده بود که شهرداری باید صورتحساب هر مبلغی را که از شهروندان اخذ میشود، بهصورت دقیق به اربابرجوع تحویل دهد تا شهروندان بدانند چه وجوهی را بابت چه مواردی پرداخت کردهاند.
رییس شورا نیز در این مورد بیان کرد: باید بر مصوبۀ شورا در دورۀ قبل مبنی بر ارائه صورتحساب به شهروندان در قبال مبالغ پرداختی به شهرداری تأکید شود.
نادری، موضوع مطالبات شهروندان از شهرداری را بسیار مهم دانست و افزود: باید مدتزمانی برای مراجعه جهت اعلام میزان طلب از شهرداری، مشخص، و به شهروندان اطلاعرسانی شود.